Warning: Undefined array key "page" in /home/www/fiduso.dk/arkiv_2004/index_2004.php on line 22
Fiduso: Arkivforside 2004
Arkivforside 2004

Udgangspunktet

Der er ved at brede sig en uskik i danske tekster. Mange ord som er sammensatte, og som rettelig burde skrives i ét ord, bliver skrevet i to eller flere. Det er nok en medvirkende årsag at ikke alle stavekontroller håndterer sammensatte ord korrekt. Det bliver ikke bedre af at man som dansker ser flere og flere engelske tekster (hvilket i sig selv er fint nok), for engelske ord skal meget sjældent skrives sammen.

Gør det nu egentlig så meget med den særskrivning?  Døm selv! 

Ny Fiduso IRC-kanal

Tim Rørstrøm skrev til Fiduso:

Vi er to glade Fidusomedlemmer der har taget initiativ til at udvide Fidusos område til også at omfatte IRC, vi har således oprettet en IRC-kanal.

Kanalen hedder #Fiduso og kan findes på IRC-netværket QuakeNet. En intro til IRC og en IRC-klient til Windows kan desværre ikke længere findes på [et website].

Mulige Fidusoslogans:

Et ord er et ord.

Vi rykker ud med sproget.

Fiduso - udelt begejstring!

Astronomer mot orddeling, AMO
den norske forening, der var vores inspirationskilde.

De siste åra har en helt ny måte å mishandle det norske språket på blitt mer og mer vanlig, nemlig orddeling. Ord som langpils blir til lang pils, lammekoteletter blir til lamme koteletter og hoppetau blir til hoppe tau. Vi i AMO mener slik språkvandalisme lett kan føre til misforståelser, og bør bekjempes med alle lovlige midler.

Skriv ihop nu

Endnu en svensk forening og hjemmeside om sprogsjusk har set dagens lys.

KMSF -- Kampanjen Mot Skriv Fel

Nu er der også bestræbelser i Finland. Herligt at der også der er nogle der vil kæmpe imod - trist at det er nødvendigt. Siden er på svensk og let at læse.

Obese 5

blev afholdt planmæssigt. Der var 17 deltagere, så det var en fremgang på 21 % i forhold til sidst.

Her er billeder fra alle Obeserne.

Obese 6

Den næste Obese er fastlagt til
lørdag den 20/8-2005 kl. 15.00.
Hvor den foregår, vides ikke endnu, men Lund og Roskilde har været forslået. Det har Sprogø (!) og Hamborg godt nok også, men vist ikke helt seriøst. Hamborg kunne dog godt blive aktuelt til en ekstra-obese.

Bemærk at alle sproginteresserede er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Obesen ligger fast på den første lørdag efter den 15/8.

Send os gerne materiale, hvis du falder over sproglige fejl. Det kan godt være afskrifter, men billeder er også velkomne (filformatet er uvæsentligt, men JPG fylder mindst).

Vi interesserer os primært for udbredte og meningsforstyrrende fejl. Trykfejl kan være ganske sjove, men de har næppe en langsigtet effekt på det danske skriftsprog.

Det er også vigtigt at vi får fat i materiale om Fiduso der har været bragt i medierne. Send scannede billeder i mail eller udklip med fodpost. Husk præcis kildeangivelse.

 Skriv til Fidusos webskribent 

Andre kontaktmuligheder:

Bertel Lund Hansen
Sundvej 69 st.
8700 Horsens
Tlf. (mobil): 61 70 32 41

Fiduso forbeholder sig ret til at korrigere tilsendt materiale for stave-, sprog- og tegnsætningsfejl. Naturligvis skriver folk til os om fejl på vores egne sider, og naturligvis er vi glade for rettelser, men der er ingen grund til at vi skal høre om de samme ting igen og igen.
 
Sidst rettet 25/4-2016.